Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ - ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !-

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Μάνης κάνοντας πεζοπορία

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Μάνης κάνοντας πεζοπορία
Στο μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου, η αρχαία πολιτεία της Μάνης προσφέρει πληθώρα πεζοπορικών διαδρομών και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά της. 
Με αφετηρία τον Γερολιμένα, το γραφικό λιμανάκι που βρίσκεται 50 χλμ. μακρυά από το Γύθειο, κάντε αξέχαστες περιπατητικές διαδρομές στη Μάνη για να μαγευτείτε από το φυσικό τοπίο και να θαυμάσετε τα σκαρφαλωμένα σε απότομους γκρεμούς πυργόσπιτα και τη μαγευτική θέα στη θάλασσα από ψηλά.
Δρυμός-Παλαιοχώρι'
ΔΡΥΜΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΗ  ΗΛΙΟΥ 
==================================================
ΔΡΥΜΟΣ - ΔΡΥΑΛΙ-ΠΥΡΓ0    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΥ
================================================
 
ΔΡΥΑΛΙ -  Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ  ΣΩΤΗΡΟΣ
============================================


-


Φτάνουμε στο χωριό Δρυ­μός, το διασχίζουμε και ακο­λουθούμε τον ανηφορικό τσιμεντόδρομο στην έξοδο προς ΒΔ. Πάνω σε στρο­φή ξεκινάει χωματόδρομος, στην αρχή του οποίου δια­κρίνεται η κολώνα με την πεζοπορική πινακίδα. Βα­δίζουμε στον χωματόδρομο και σύντομα εντοπίζουμε την αρχή του μονοπατιού με σχετική πινακίδα πορείας. Η πεζοπορία είναι εύκολη μέσω ενός μονοπατιού που γρήγορα μετατρέπεται σε εξαιρετικό καλντερίμι, οδηγώντας μας στον καλύτερα διατηρημένο μεγαλιθικό οικισμό της Μάνης.
Κότρωνας - Γωνέα -Μοναστήρι του Σω­τήρα
Η διαδρομή αρχίζει από την πλατεία του χωριού Κότρωνας, έδρα του Δήμου Ανατο­λικής Μάνης. Στην αρχή βα­δίζουμε προς ανατολικά σε τσιμεντόδρομο που περνάει μπροστά από το Δημαρχείο και φτάνει σε «Τ» τσιμεντόδρομων. Στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τις πεζοπορι­κές πινακίδες, οι οποίες μας οδηγούν πάνω από πέτρινο γεφύρι μέχρι την αρχή του μο­νοπατιού που ξεκινάει δεξιά μας. Για λίγο το μονοπάτι δι­ασχίζει ελαιοχώραφα, ανάμε­σα σε τοίχους ξερολιθιάς και αρχίζοντας την ανηφορική πορεία μετατρέπεται σε καλ­ντερίμι, μέχρι το κέντρο του χωριού Γωνέα.
Η εύκολη αυτή διαδρομή μήκους 2,5 χλμ. μας προσφέρει εξαιρετική θέα προς τον όρμο της Κολοκυθιάς, όνομα που προ­ήλθε από το Καστρί στα Λουκάδικα, το οποίο μοιάζει σαν κο­λοκύθι. Ο πνιγμένος στις ελιές Κότρωνας, με το νησάκι Σκοπά, είναι κτισμένος στο μυχό του ήρεμου όρμου, στη θέση της αρ­χαίας Τευθρώνης, που είχε επεκταθεί από την Ζούδα μέχρι την Γωνέα.
Θροκάλου-Δρυμός
Από τη θέση Θροκάλου το μονοπάτι συνεχίζει νότια, δια­σχίζει σχηματισμό βράχων και φτάνει στην αρχή μεγάλης λά­κας με τοίχο ξερολιθιάς. Εδώ σχηματίζεται διχάλα και έχουμε δύο επιλογές: α) ακολουθώντας το μονοπάτι προς τα δεξιά μας και βαδίζοντας στην πλαγιά προχωράμε προς Λάκκους, Σα­ρανταριά και Πολεμίτα ή Μίνα. β) επιλέγοντας το άνοιγμα του ξερολιθένιου τοίχου, διασχίζου­με τη λάκκα και καταλήγουμε σε Παλαιοχώρι και Δρυμό στην ανατολική πλευρά του βουνού.
Φλομοχώρι - Μακρύναρος - Αργιλιάς
Μετά το Φλομοχώρι με κατεύθυνση προς τη Ζούδα και αφου περάσουμε τη στροφή του δρόμου, συναντάμε στην ευθεία ένα εικονοστάσι. Εκεί είναι η αρχή του μονοπατιού, καθώς και ο πινακίδες σήμανσης.
Το πετρόκτιστο μονοπάτι ανηφορίζει ελαφρά σε πορεία σχεδόν παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο Φτάνοντας στο ύψος που χαμηλότερα και αριστερά μας βρίσκονται τα σπίτια της Ζούδας, συναντάμε μια διχάλα και συνεχίζουμε ευθεία, σύμφωνα και με την πινακίδα σήμανσης.
Μετα από 1 ώρα πορείας καταλήγουμε στον ερειπωμένο μεγαλιθικό οικισμό Μακρύναρο. Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Ά Γιώργη. Από το εκκλησάκι ξεκινάει μονοπάτι σε νότια πορεία.
Μετά από 100 μ. μετατρέπεται σε καλντερίμι που κατηφόριζε με ελιγμούς. Σε είκοσι λεπτά φτάνετε σε διχάλα και ακολουθείται τη δεξιά (προσοχή στην απότομη κλήση) καταλήγοντας  σύντομα στο χωριό Αργιλιά.
Πληροφορίες για τις πεζοπορικές διαδρομές από www.anatolikimani.gov.gr
Για μια αξέχαστη διαμονή στη Μάνη επιλέξτε το Κυρίμαι Hotel, το ξενοδοχείο που έχει χαρακτηριστεί από το CNN ως ένας από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα το χειμώνα. Το Κυρίμαι μοιάζει σαν ένας πλωτός παράδεισος χαλάρωσης και ηρεμίας και είναι φτιαγμένο για να σας χαρίσει μια ξεχωριστή διαμονή στο Γερολιμένα, σε ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου κάντε μια απόδραση στη Μάνη και το ξενοδοχείο Κυρίμαι από160 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις                     

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ .

-

 Η  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ  ΑΞΙΑ  ΤΩΝ  ΠΥΡΓΩΝ  ΤΗΣ  ΜΑΝΗΣ 
=============================================